Хангзхоу Аусигн Траффиц & Сафети Фацилити Цо, Лтд
News Detail
Dom > Новости > Sadržaj

Основно знање алуминијума

Хемијски елемент. Хемијски симбол Ал, атомски број 13, атомска тежина 26,981539, припада периодичној породици ⅲа. 1825 дански хц Употреба анхидрованог алуминијум хлорида и калијум амалгама, алуминијум амалгам, испаравање живе по први пут направљен од метала алуминијума; 1827 Немацка Ф. Металл се обнавља из анхидрованог алуминијум хлорида употребом металног калија као редукционог средства. Од тада, због високих трошкова производње, цијене алуминијума алуминијума су биле веома скупе. У холу Цм Сједињених Држава и Француској 1850. године Ероук самостално је изумио методу растопљене соли за електролитичку глиницу и криолит, што је значајно смањило цену алуминијума и постало корисни метал.

Садржај алуминијума у ​​Земљиној кори је 8%, други само кисеоник и силицијум. Будући да је хемијска природа алуминијума жива, а не у природном стању метала, и алуминијум силикат у виду широко распрострањеног у стени, земљишту и кретању, тело биља, минерали имају боксит, корунд, алум, ледени спар. Савремени метал алуминијум је направљен електролизом, пречишћена алуминијумом растворена у кристалима леда, са челичном електролитичком жлебом графитне облоге као катода, графит штап као анодом, у 1000 ° Ц електролитски, Иу Ианг екстремно течни метал алуминијум, чистоћа може да достигне 99,8%.

Алуминијум је сребро-бијели лак, тачка топљења 660,37 ℃, тачка кључања 2,467 ℃, релативна густина 2,702. Чисти алуминијум је мекши и има добру дуктилност, проводљивост и топлотну проводљивост. Алуминијум је живахан метал, на собној температури и сувим ваздухом, дебљина алуминијума на површини од око 50 густог оксидног филма, тако да се алуминијум не оксидира и способност воде на корозију. У хладно концентровану сумпорну киселину или концентровану азотну киселину, површина алуминијума се оксидише да би се формирао пасивни оксидни филм. Алуминијумска канта и халоген, сумпор, азот, фосфор, угљеник и силицијум, бакар, гвожђе, цинк, калај, магнезијум, легура која формира манган. Алуминијум је бисексуалан, може се растворити у киселини, формирати алуминијумску со, такође се може растворити у алкалијама, производити алуминат.

Електронска конфигурација алуминијума је (Не) 3с23п1, која се обично понаша као +3 валенца у једињењима, као што су Ал2О3, АлЦл3, Ал2 (СО4) 3; само на повишеним температурама може се формирати једињење валенце, као што је АЛЦЛ. Алуминијум је лако формирати алум, познат као алуминијумски алум, попут Кал (СО4) 2 12х2о.

Иако је проводљивост алуминијума само 2/3 бакра, али је проценат алуминијума мањи од 1/3 бакра, иста тежина алуминијума је више проводљива од бакра, па се алуминијум користи за стварање великог броја жица , кабловска, електрична опрема и телекомуникациона опрема. Удео алуминијумске легуре је знатно мањи од челика и широко се користи у производњи авиона, аутомобила, ракета, ваздухопловних возила, а такође се користи и за израду врата и прозора, стреха, ролетни и украсних материјала. Алуминијум или редукционо средство у металуршкој индустрији, алуминијумски прах и Фе2О3 (или Фе3О4) прах према одређеном проценту мешања, запаљеног паљењем, реакција производи високу температуру до 3000 ℃, тако да се редукција гвожђа топи на заваривање шина итд., ова метода се такође користи за топионичарски никал, хром, манган, ватадијум ватростални метал. Алуминијум се такође користи за прављење огледала за прецизне инструменте као што су рефлективни телескопи, за производњу боја и ватромета. Производња посуђа и прибора за јело у робној индустрији.

Алуминијум је елемент чији је хемијски симбол АЛ и његов атомски број је 13.

Облик

Алуминијум има посебне хемијске и физичке особине, један је од најчешће коришћених индустријских метала, а не само лагана тежина, јака текстура, већ има и добру дуктилност, проводљивост, топлотну проводљивост, отпорност на топлоту и отпорност на радијацију, важна је основа за развој националне економије сировина.

Природна дистрибуција

Садржај алуминијума у ​​Земљиној кори је други само за кисеоник и силицијум, што је трећи најозбиљнији метални елемент у Земљиној кори. Међу металним сортама, други највећи тип је челик.

Физичка и хемијска својства

Алуминијум је лаган метал. Чисти алуминијум је сребрно-бијеле, јер се лако комбинује са кисеоником у ваздуху, на површини се производи густи оксидни филм (алуминијум Ал2О3), тако да је обично мало сребро сиво.

Алуминијум може реаговати са разблаженим јаким киселинама (као што је киселина, разређена сумпорна киселина, итд.) Како би се генерисао водоник и одговарајуће соли алуминијума. За разлику од обичних метала, може реаговати и са јаким базама како би се формирао натријум алуминат и водоник. Стога се сматра да је алуминијум амфотерни метал.

На собној температури, алуминијум се деактивира у концентровану азотну киселину и концентровану сумпорну киселину и не реагује с њима, па се концентрована азотна киселина транспортује у лименкама од алуминијума (које могу трајати око 180 сати).

Чисти алуминијум је мекши, губитак напетости на око 300 ° Ц. Алуминијумске легуре које се рукују су лаке и отпорне.

Обнављање алуминијума није велико.

Различита класификација

Према главном саставу компоненти алуминијумских ингота може се подијелити у три категорије: висококвалитетни чисти алуминијум (садржај алуминијума 99,93% -99,999%), индустријски алуминијум високе чистоће (алуминијумски садржај 99,85% -99,9%), индустријски чист алуминијум ( садржај алуминијума 98% -99,7%).

Алуминијумска апликација

Алуминијумске легуре се широко користе у производњи авиона, аутомобила и ракета због њиховог лакшег квалитета и веће снаге.

Будући да алуминијум има добру проводљивост и топлотну проводљивост, може се користити као ултра-високонапонски кабловски материјал. Алуминијум високе чистоће има боље перформансе.

Алуминијум је врло редуктиван при високој температури и може се користити за таљење метала високих тачака таложења. (Ова метода таласног метала назива се "алуминијумска термална метода")

Алуминијум богат темпом, може се направити у алуминијумској фолији, која се користи за паковање.

Током последњих 50 година, алуминијум је постао један од најтраженијих метала на свету. Поред горенаведеног, у грађевинској индустрији, због стабилности алуминијума у ​​ваздуху и анодном третману након одличног изгледа одличне примене; Материјали од алуминијумске легуре се такође у великој мјери користе у ваздухопловном и одбрамбеном војном сектору, а при преносу електричне енергије, челичне жице високе чврстоће се обично користе за поправку алуминијумских каблова; контејнерски превоз, дневне потребе, кућни апарати, машине и опрема захтевају велику количину алуминијума.